Loading...

Umrl je Edi Simčič

Poslovil se je briški vinar Edi Simčič, ki je s sinom Aleksom, v zadnjih letih pa tudi z vnukoma Juretom in Jakobom zgradil eno najbolj prepoznavnih in cenjenih vinskih kleti v Goriških brdih.

“Bil si navdih, vir moči in zaupanja. Odprtih misli, drzen v vsem, kar si počel. Avantgarden, vizionar, zvest zemlji in družini,” je v slovo Ediju Simčiču zapisala njegova družina, “naučil si nas, kaj so vrednote. Da je treba biti iskren in obenem ponižen, gostoljuben in trmast, kadar je bilo to potrebno. Kažipot in rama, na katero smo se lahko vedno naslonili. Tudi v trenutkih, ko je bilo težko, si s svojim optimizmom znal pokazati pravo smer!”

“Da sta tvoja vnuka predana zemlji, ki nam jo sedaj zapuščaš, je v veliki meri tudi tvoja zasluga, dragi nono Edi! Kako si bil ponosen na njiju! Srečen in s kančkom skrbi si budno spremljal njune korake. Vsakič, ko so te objeli, potrepljali po ramenih ali vprašali za nasvet, so se ti oči zaiskrile,” so zapisali Simčičevi, “bil si oče, ki je stopal vštric z našimi najdrznejšimi idejami in načrti. Zaključil si svoj krog in dopustil naslednjega. Za to ti bomo večno hvaležni!”

Zgodovina kleti in vin Edi Simčič sega v leto 1990, takrat so napolnili prve steklenice, pred tem pa je Edi v zadrugi v Vipolžah skrbel za tehnični del vinogradništva. Njegov sin Aleks je študiral strojništvo, doma pa sta z očetom razvijala lastno klet in znamko vina. Do danes je klet Edi Simčič zrasla v eno najbolj prepoznavnih in cenjenih v Goriških brdih, v njeno zgodbo pa je vse bolj vpeta že tretja generacija, Edijeva vnuka Jure in Jakob.

Foto: Instagram/@edisimcic_wines