Loading...

V Beogradu trdijo, da so odkrili pivo za pomlajevanje

Na Fakulteti za kemijo Univerze v Beogradu so predstavili pivo, obogateno s cinkom in hialuronsko kislino, ki naj bi imelo dokazljive “anti-age” učinke.

Profesor Fakultete za kemijo Vladimir Beškoski je predstavil prvo serijo piva, proizvedenega v okviru svojega projekta, imenovanega “BEER + HyZn”. Trenutno je pivo za pomlajevanje mogoče piti ​​le na Fakulteti za kemijo, ekipa, ki ga je izdelala, pa ga namerava tudi komercializirati.

“Opazili smo vse večje povpraševanje po funkcionalnih pijačah, ki ne samo osvežijo, ampak tudi dodatno koristijo zdravju. Če lahko v lokalu naročimo visokoproteinski obrok, keto kosilo ali kavo s kolagenom, zakaj ne bi piva za pomladitev,” je za Kurir izjavil Beškoski.

Pivo s hialuronsko kislino in cinkom

Profesor je še natančno razložil, kako pitje piva “BEER + HyZn” pripomore do boljšega zdravja in vpliva na naš videz: “Z obogatitvijo piva s hialuronsko kislino in organsko vezanim cinkom smo dosegli bistveno izboljšanje njegovega probiotičnega učinka. Ta dodatek ne le spodbuja rast dobrih probiotičnih mikroorganizmov, ampak tudi olajša absorpcijo cinka, kar omogoča celicam našega telesa, da lažje uporabljajo ta bistveni element. Cink je znan po svojih imunoloških lastnostih, ki podpirajo obrambne mehanizme telesa, izboljšujejo imunski odziv in pomagajo pri celjenju ran. Ima ključno vlogo kot kofaktor številnih encimov in prispeva k stabilnosti molekul DNK, s čimer dodatno izboljšuje naše zdravje. Prav tako ima pomembno vlogo pri ohranjanju celovitosti kože, rasti in razvoja. Poleg tega je cink nujen za pravilen občutek okusa in vonja, kognitivne funkcije in uravnavanje hormonov.”

Foto: Pexels