Pohorska kulinarična transverzala se letos vrača posodobljena in razširjena.
Turistično društvo gostincev Pohorja in občin, v katere segajo pohorske planjave, so ta teden predstavili posodobljen in razširjen izbor gostincev, ki letos sodelujejo v projektu Pohorske kulinarične transverzale.
Vsak od ponudnikov na transverzali ponuja svojo značilno jed, ki jo je treba naročiti, da v kartonček dobite žig. V hotelu Tisa na Hočkem Pohorju je to denimo slavna pohorska omleta, v Domu na Oskankarici pohorska gibanica, v hotelu Zarja pohorski pisker, v Mariborski koči gobova juha z ajdovimi žganci …
Ko obiščete in se okrepčate pri vseh ponudnikih in kartonček napolnite z žigi, boste pri ponudniku, kjer ste odtisnili zadnji žig, dobili še brezplačno sladico.
Pohorska kulinarična transverzala se začenja to soboto, 12. junija, trajala pa bo vse do konca letošnjih krompirjevih počitnic.
Tudi sicer bo letošnje poletje na Pohorju kulinarično precej pestro, ob kulinarični transverzali velja biti pozoren še na te dogodke:
- Teden pohorske omlete – hotel Tisa od 21.6.2021- 27.6.2021,
- Teden borovničevih jedi na posameznih lokacijah od 26.7.-1.8.2021,
- Teden gobovih jedi na posameznih lokacijah od 20.9.-26.9.2021,
- Teden kostanjevih jedi na posameznih lokacijah od 25.10.-31.10.2021.
Foto: Marko Petrej/visitmaribor.si, Turistično društvo gostincev Pohorja