Loading...

Pred džinom z Viča pokleknejo celo telesni stražarji britanske kraljice

V butični ljubljanski destilarni Broken Bones se lahko pohvalijo, da so od leta 2018, ko so produkte prvič predstavili širši javnosti in jih dali na trg, prejeli že več kot 40 nagrad, večinoma mednarodnih.

“Kar 39 nagrad za naše džine in 2 nagradi za viski, ki ga varimo celo v kotlu, ki sta ga sama zvarila in sestavila dva od treh ustanoviteljev destilarne. Leta 2020 in 2021 smo zvarili najboljši džin v Evropi, trdijo tuji strokovnjaki in ocenjevalci. Evropski džin leta 2021 in 2020 dokazujeta, da je naša pot prava. In da se lahko postavimo ob bok največjim,” pravijo v Broken Bones in to tudi argumentirajo s statistiko.    

Statistika in samozavest

“Najbolj znana londonska destilarna, ki ima na etiketi telesnega stražarja britanskih monarhov, ki jih imenujejo beefeaters, se povsod hvali, da so najbolj nagrajena destilarna na svetu. Zavidljiva bera 152 mednarodnih nagrad in medalj in priznanj za britansko destilarno, ki je na trgu že od leta 1876. Torej so svojih 152 nagrad osvojili od prvega telefonskega klica Alexandra Grahama Bella do lansiranja Iphona X. Mi smo 40 nagrad pobrali med Iphonom XS in Iphonom 12 Pro,” so se v šaljivem tonu pobahale “zlomljene kosti”. 

Domače z Viča po vsem svetu

Kot pravi ekipa Broken Bones (profesor filozofije Borut Osojnik, inženir računalništva Boštjan Marušič in strokovnjakinja za marketing z mednarodnimi izkušnjami v farmacevtski industriji Polona Preskar), se pohvalijo tudi s tem, da lahko tako za džine kot viskije iz njihove destilarne rečejo, da so res “naši, domači”. Ker so vse razvili sami. Od postopkov in receptur do začimb, ki jih lahko naberejo ali dobijo v Sloveniji in zaradi katerih so njihovi izdelki unikatni. Brinove jagode nabirajo z družinami, slovenski pa je tudi lipov med, ki ga uporabljajo.