Loading...

Tržaški Harry’s Piccolo z dvema Michelinovima zvezdicama

Potem ko je Harry’s Piccolo pred dvema letoma postala prva tržaška restavracija z Michelinovo zvezdico, so si zdaj prislužili že drugo.

Danes so razkrili ocene Michelinovega vodnika po italijanskih restavracijah za leto 2021 in kot vedno so največ prahu dvignile zvezdice, Michelinova najvišja priznanja.

Italija je imela doslej 11 restavracij z najvišjo oceno, tremi zvezdicami, in pri tem je tudi ostalo. Piazza Duomo v Albi, Da Vittorio v Bergamu, Dal Pescatore v Cannetu sull’Oglio, Reale v Castelu di Sangro, Enoteca Pinchiorri v Firencah, Mudec v Milanu, Osteria Francescana v Modeni, La Pergola v Rimu, Le Calandre v Padovi, St. Hubertus v San Cassianu in Uliassi v Senigalliji so ostale najboljše restavracije s tremi zvezdicami. Druščini se letos ni pridružilo nobeno novo ime, prav tako ni nobeno izpadlo iz nje.

Trst ima prvič restavracijo z dvema zvezdicama

Za slovenske goste pa je zanimivo predvsem, kako stvari stojijo v Furlaniji – Julijski krajini. Zgodili sta se dve veliki spremembi. Glavna je ta, da je po le dveh letih obratovanja svojo drugo zvezdico dobila restavracija Harry’s Piccolo na osrednjem trgu v Trstu, kjer kuhinjo vodi Matteo Metullio. Zdaj ima Furlanija dve restavraciji s po dvema zvezdicama, to priznanje namreč že nekaj let nosi restavracija Agli Amici pri Vidmu.

Tako je videti večerja v Harry’s Piccolo

Druga sprememba v furlanskem delu Michelinovega vodnika pa je, da je žal edino zvezdico izgubila restavracija Al Ferarùt v Rivignanu. Ob omenjenih dveh dvojnih zvezdicah ima zdaj Furlanija šest restavracij s po eno zvezdico: Altran v Rudi, L’Argine a Vencò v Dolenju v Brdih, La Primula v San Quirinu, La Taverna v Colloredu di Monte Albano in Laite v Sappadi ter, jasno, gostilno Pri lovcu – La Subida, ki jo vodi zamejska družina Sirk.