Loading...

V Brda se vrača kolesarski maraton Junaki vinogradov

Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos po dvoletnem premoru ponovno potekal v tradicionalni izvedbi, izvedli ga bodo v soboto, 4. junija.

Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bomo delež od vplačanih startnin namenili za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov. Start je ob 8.30 v Ljubljani, trasa pa nato vodi skozi Vrhniko in Logatec ter čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici in čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

Maratona se letno udeleži okrog 1000 kolesarjev iz vse Slovenije. Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube.

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 26. zapovrstjo, bo Klet Brda določen delež startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Vzporedno bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija in Lions kluba Dobrovo potekala tudi dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2021. Pomoč slepim in slabovidnih lahko vsi nudimo tudi v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.