Loading...

V posel s šampanjcem vstopil tudi Leonardo DiCaprio

Hollywoodski zvezdnik je postal solastnik šampanjske hiše Telmont.

V Hollywoodu je že nekaj let izredno modno imeti lastno znamko alkoholne pijače ali pa biti vsaj delno povezan s katero od obstoječih, med najbolj priljubljenimi vrstami zvezdniške opojne kapljice pa je nedvomno šampanjec.

Leta 2014 je denimo raper Jay Z kupil šampanjsko znamko Armand de Brignac (lani je 50-odstotni delež prodal koncernu Moët Hennessy), v okviru svojea vinskega posla, ki se je začel z roséjem Miraval, šampanjec prideluje Brad Pitt, nedavno pa je v šampanjski posel vstopil tudi Leonardo DiCaprio.

Kot poroča Reuters, je DiCaprio kupil lastniški delež v šampanjski hiši Telmont, katere večinski lastnik je sicer skupina Remy Cointreau. Za kakšen delež gre, sicer ni znano, je pa DiCaprio sporočil, da se je za to poslovno potezo odločil zaradi trajnostne usmerjenosti hiše Telmont.

Pojasnil je, da je s ponosom postal vlagatelj v podjetje, ki se je “odločilo radikalno zmanjšati svoj okoljski odtis s potezami, kot sta zaščita biodiverzitete na njihovih posestih in raba električne energije iz izključno obnovljivih virov”. Mimogrede – šampanjec Telmont na kozarec točijo v mariborskem Steakhousu Rožmarin.