Loading...

Najboljše pice na svetu pečejo v Caserti in New Yorku

Naziv najboljše picerije na svetu po izboru spletnega vodnika 50 Top Pizza sta si letos razdelili piceriji I Masanielli v Caserti nedaleč od Neaplja in Una Pizza Napoletana v New Yorku.

Najboljša picopeka na svetu sta letos postala Francesco Martucci iz picerije I Masanielli v Caserti in Anthony Mangieri iz picerije Una Pizza Napoletana v New Yorku.

Kot so zapisali ocenjevalci izbora 50 Top Pizza, je testo pice v I Masanielliju zelo mehko, lahko in mehurjasto, sestavine, s katerimi so pice obložene, pa so uravnotežene s testom in izvirajo iz lokalnega okolja. Slani sardoni so denimo iz Trapanija, oljke iz Caiazza, kapre z otoka Salina, domače klobasice in pršuti pa so iz mesa lokalnih črnih prašičev pelatello teanese.

Na jedilniku v Caserti je dvajset pic in kot so ocenili sodniki, je kljub preprostim sestavinam njihov okus izjemen. Na pici Marinara Atomica je na primer paradižnikova omaka iz paradižnikov San Marzano, ki se morajo kuhati dvanajst ur, preden pristanejo na pici, skupaj s sušenimi češnjevimi paradižniki Piennolo, ki uspevajo na ognjeniških pobočjih Vezuva, hrustljavo zapečenimi olupki paradižnika, majonezo iz paradižnika, planinskim origanom, česnom iz doline Ufita in domačim oljčnim oljem.

Čeprav pice Francesca Martuccija slovijo kot najboljše na svetu, niso drage, saj se razpon cen giblje od šest do štirinajst evrov, dnevno pa v I Masanielliju naredijo več kot tisoč pic.

Slovenskih predstavnikov med prvih sto picerij na svetu ni, zato pa sta med petdesetimi najboljšimi evropskimi picerijami zunaj Italije na 31. mestu picerija Verace iz Nove Gorice, na 43. mestu pa Pop’s Pizza iz Ljubljane.