Na tekmovanju za najboljšega baristo v Sloveniji, ki so ga priredili na Celjskem sejmu, je zmagal Aleš Gorenc, barista znamke Barcaffè.
“Ljubezen do kave se razvila že zgodaj, bolj pa sem se v ta napitek poglobil med študijem na Fakulteti za gostinstvo in turizem”, je ob zmagi na prvenstvu povedal Gorenc, ki je kot barista začel tekmovati v času študija. Vse od takrat je svoje kompetence nagrajeval, saj se je zavedal, da je osnova vsakega uspeha znanje: “Ko ga enkrat osvojiš, pa sledi le trdo delo.”
Po treh letih dela na Barcaffè espresso in vseh dosedanjih osvojenih znanjih in izkušnjah lahko zase reče, da zna ustvariti napitek, ki ga nihče ne bo pozabil. In prav to se je zgodilo na Celjskem sejmu, kjer je pripravil skodelice, na katere se je pripravljal več kot pet mesecev. Fokus Aleševega “signature drinka” je bil na kreativni eksploziji okusov, saj je kavo želel predstaviti na najvišjem nivoju in dokazati, da “bariste niso samo ljudje, ki pritiskajo gumbe”.