Loading...

Žari Kingstone – letne kuhinje na kolesih

Za marsikoga je sanjski dan tisti, ki ga preživimo na pikniku na domačem vrtu, v domačem atriju ali kje v naravi – naj bo to že zgodaj spomladi ali pozno v topli jeseni, na dopustu, ob koncu tedna ali kar tako, po službi.

In ko se sosedu na drugi strani ograje začnejo cediti sline od vonja vseh dobrot, da prijateljsko ali pa morda celo nevoščljivo zavpije, uf, kako lepo diši, se zdi žar zabava še uspešnejša. Ko pa ga še povabimo na pojedino, kjer si lahko ogleda naš novi žar, postane piknik še bolj privlačen. Sosed Franci namreč takšnega žara še ni videl!

Nekoč so bili plinski žari železne plošče, ki jih je ogreval plin – danes pa so Bauhausovi plinski žari Kingstone prave letne kuhinje na kolesih, ki se v trenutku spremenijo v središče vrtne zabave.

Imajo vse, kar imajo prave hišne kuhinje: Kingstonove žare namreč lahko uporabljamo kot klasični žar, kot štedilnik ali kot klasično pečico. Tako po videzu kot kakovosti pa veljajo za mercedese v svetu žarov – in tudi narejeni so tako.

Odlikuje jih hiter elektronski vžig s pritiskom na gumb. Hrano lahko pripravljamo na več gorilnikih, ohišje je dvakrat prašno barvano, izbiramo lahko med črno ali sivo barvo, dodaten dotik elegance pa jim dajejo aluminijasti gumbi in velik termometer z okrasnim podstavkom.

Pokrov in kurišče sta emajlirana, kar olajša čiščenje, noge žara pa so tako kot sedeži v boljših avtomobilih višinsko nastavljive, zato lahko žar enostavno prilagodimo in poravnamo z drugimi elementi naše stacionarne zunanje letne kuhinje.

Kingstonov žar pa ima še druge funkcije; denimo stranske police za odlaganje pribora za peko in ostalih pripomočkov, tako da v Kingstone kuhinji na kolesih prostora za pripravo kulinaričnih mojstrovin in odlaganje osvežujočih napitkov, ki jih žarmojster in firbci okrog njega potrebujejo pri svojem delu, ne bo zmanjkalo.

Če je nekoč veljalo, da se na grelni plošči lahko cmarijo samo čevapčiči, pleskavice, hrenovke, pa ribe in zelenjava, lahko na novih Kingstonih spečemo celo napolitansko pico ali kruh – po možnosti tistega z drožmi. Ko pa šamotno ploščo, na kateri se je pekla pica, zamenjamo z litoželeznimi rešetkami, lahko na mizo skoči še biftek. Manj, srednje ali čisto zapečen.

To pa še ni vse. Zadaj ima Kingstone še gorilnik za raženj z nabodalom, na katerega lahko nataknemo kateregakoli pernatega prijatelja ali večji kos mesa.

Velika odlika plinskega žara oziroma letne kuhinje Kingstone je tudi ta, da je postavljena in pospravljena izjemno hitro; za varen ogenj na našem vrtu je plinska bomba skrbno spravljena v ličnem predalniku, v katerega lahko shranimo še dodatne pripomočke, potrebne pri kuhi ali peki.

Žari Kingstone so res vse, kar potrebujemo na vrtu, da očaramo svojce in prijatelje ter jim omogočimo prikupno vrtno zabavo. Edino, kar nas utegne spraviti v slabo voljo, je velika verjetnost, da bo sosed Franci, ki smo mu plinski žar predstavili prejšnji teden, že v ponedeljek kupil prav takšnega.