Loading...

Bauhausovi vrtni tuši – luksuzni velnes na prostem

Čeprav je letošnje poletje radodarno s padavinami, v vročih poletnih dneh ni lepšega od osvežitve pod prho.

Če je bila še nedavno edina rešitev za ohladitev telesa na domačem vrtu, v atriju ali avtokampu kakšna kovinska palica, na katero smo pritrdili cev mrzle vode iz hišne ali vrtne pipe, morda celo vroče vode, ki jo je v cevi segrelo sonce, so današnje možnosti za osvežitev ali tuširanje v naravi primerljive z najboljšimi velnes centri. Pa še praktično zastonj so, saj jih poganja sonce, za priključitev na domače vodno omrežje pa vam zadostuje le standardna vrtna cev.

Moderni solarni vrtni tuši, ki jih je moč kupiti v najbližjem Bauhausu, so tudi nepogrešljiv del opreme za kampiranje; ob njih lahko pozabite na tuširanje ali izpiranje telesa s pregreto vodo iz rezervoarja prikolice ali vodnega kanistra, obešenega na drevo ob šotoru ali v predprostoru počitniške prikolice.

Najboljša lastnost vrtnih tušev je, da ne potrebujete dotoka tople vode, saj je v dodatno opremo vključen poseben zbiralnik, v katerem se voda segreje s pomočjo sončne energije, s priročno in estetsko zunanjo mešalno pipo pa lahko ogreto vodo pomešate s hladno iz pipe in na ta način prilagodite temperaturo svojemu telesu ali letnemu času.

Vsi tuši so tudi enostavni za vzdrževanje in shranjevanje, montaža pa je tako preprosta, da ne boste potrebovali vodovodnega inštalaterja, ki bi vašo novo vrtno kopalnico spravil na polne delovne obrate. Tuš je treba takoj po nakupu zgolj postaviti na trdno in stabilno podlago, nato pa ga le še povežete z vrtno cevjo in vaš novi velnes bo pripravljen na svečano odprtje.

Ena boljših rešitev za vašo novo kopalnico na prostem je na primer solarni tuš myPool Exclusiv, ki ima prostornino rezervoarja za vodo 35 litrov, visok pa je približno 2,15 m in izdelan iz kakovostne umetne mase s sprednjim delom v videzu aluminija. Nastavljiva kromirana prha premera 16 cm je izdelana iz kakovostne ABS plastike, poleg kopalniške ročke, ki vam pričara naravni dež, pa ima ta tuš še praktično prho za noge.

Tudi solarni tuš Spring je idealen kos opreme za vse, ki želite v poletnih mesecih izkoristiti energijo sonca in vode ter se radi prhate kar na prostem: v aluminijastem rezervoarju “pomladi” se segreje do 30 litrov vode, z mešalno ročko pa si lahko enostavno naravnate idealno temperaturo za prhanje na prostem.

Nasmešek na obrazu pa vam bosta pričarala tudi tuš na sončni pogon Happy ali tuš Dada Formidra. Ne le zato, ker sta všečna na pogled, ampak ker v njuna zbiralnika lahko natočite kar do 44 litrov vode, s katero se lahko razvajate tako v sončnih spomladanskih in poletnih kot tudi v jesenskih mesecih.