14. oktobra bo v Vili Vipolže v Goriških brdih festival, na katerem bodo svoje utekočinjene dobrote predstavili vinarji iz Brd in Collia
Na premierni izvedbi festivala, za katerega organizatorji napovedujejo, da bo postal tradicionalen, se bo nastopila združena ekipa vinarjev z obeh strani meje. S slovenske strani Brd prihajajo Mavrič Danilo, Zalatel, Dobuje, Bregar, Medot, Zuljan, Bizjak, Jure Štekar, Marjan Simčič, Prinčič, Ščurek, Emeran Reya, Valter Sirk, Kristalvin, Vini Noue Marinič, Edi Simčič, Iaquin, Blažič, Nebo, Peršolja, Movia, Zarova, Čarga, Ronk, Silveri, Klet Brda, Reia, Pulec, Sosolič, Belica, Sirk Ajoša, Šibav, z italijanske strani pa bodo svoja vina predstavili Blazic, Korsic, Bolzicco, Paraschos, Draga Miklus, Kristian Keber, Pie di Mont, Villa Vassi, Cuessa, Luca Kren, Renato Keber, Humar, Marcuzzi, Mania, Tenuta Stella, Ronco Scagnet, Aleš Komjanc, Luca Racarro, Due Del Monte, Villa Zorzon, Simon Komjanc in Sturm.
Poleg vinskih hiš se bodo predstavljali tudi različni kulinarični ponudniki s poudarkom na butičnih sirarjih (Dobrote Metka, Kmetija Pustotnik, Domačija Čilčevi, Fattoria Gortani) in restavracije Bistro Štorja, Enoteca Majda, Fabrika&Konvin, Turizem Breg, Osteria agli Antenati, Osteria Caramella, Gostilna Termika, Kruh in Vino.
Vstopnina na dogodek vključuje vinski kozarec, vse vinske in kulinarične degustacije, vsako uro pa bo ena izmed sodelujočih restavracij imela še svoj “cooking show”, kjer bo moč poskusiti in se obenem naučiti, kako pripraviti njihove mojstrovine.
Foto: Vila Vipolže