Loading...

Ko kuharji zamenjajo restavracije: v Slovenijo prihaja “kuharska ruleta”

4. oktobra bo Slovenija skupaj z Avstrijo, Nemčijo in Švico prizorišče prav posebnega kulinaričnega dogodka.

“Chefs Roulette”, kulinarični dogodek, ki ga že več let organizira avstrijska veja združenja JRE, je letos prestopil meje. Avstrijci so k sodelovanju povabili vrhunske kuharje v Nemčiji, Švici in Sloveniji, s katerimi si bodo 4. oktobra za en dan izmenjali restavracije. Skupno bo na dogodku s svojimi restavracijami sodelovalo 40 kuharskih mojstrov.

Kuharska ruleta je po naključnem žrebu kuharskim mojstrom razdelila različne restavracije iz sodelujočih držav. Kdo bo pristal kje, bo ostalo skrito vse do prvega hoda, ki ga bodo postregli gostom, nedvomno pa bo šlo za zveneča imena.

V Sloveniji lahko kuharsko ruleto doživite v Strelcu v Ljubljani, v Griču nad Horjulom ali v Debeluhu v Brežicah, kjer bodo za en dan kuhali mojstri iz tujine. Pričakujete lahko denimo avstrijskega kuharskega mojstra, ki kroji avstrijsko gastronomijo prihodnosti, ali pa nemškega “michelinkarja”, ki ga še niste obiskali, ker je predaleč. Cena pethodnega menija z vinsko spremljavo, vodo in kavo je 165 evrov, rezervacije sprejemajo sodelujoče restavracije.