Loading...

Tretja Michelinova zvezdica za Hišo Franko

Znana so najvišja priznanja Michelinovega vodnika za Slovenijo: Hiši Franko so ocenjevalci pripeli še tretjo zvezdico, restavraciji Milka pa drugo.

Iz Hiše Franko so sporočili, da so v novem Michelinovem vodniku za Slovenijo prejeli najvišje priznanje, tretjo Michelinovo zvezdico. “Le tri leta zatem, ko je prestižni rdeči vodnik prišel v Slovenijo in Hiši Franko podelil dve zvezdici, nas je letos uvrstil v sam vrh svetovne gastronomije, našo kuharico Ano Roš pa v skupino peščice kuharic na svetu, ki jim je uspelo restavracijo pripeljati do tretje Michelinove zvezdice,” so sporočili.

Nadgradnje ocene se veselijo tudi v kranjskogorski restavraciji Milka, kjer so lani po le nekaj mesecih od odprtja dobili prvo zvezdico, letos pa že drugo.

Po eno zvezdico imajo še Gostilna pri Lojzetu, Dam, COB, Hiša Linhart, Grič, Strelec in Hiša Denk.

Tudi oznako Bib Gourmand, ki nakazuje dobro jedačo za solidno ceno, še naprej nosijo isti lokali, to so RajhRepovžGostilna na Gradu, TaBarMahorčič, Jožef in Ruj.

Zeleno zvezdico, ki označuje trajnostno usmeritev in delo restavracije, nosijo Repovž, Krištof, GričMahorčičHiša Franko, Špacapanova hiša in Hiša Linhart.