Loading...

Prihaja že 27. kolesarski maraton Junaki vinogradov

Tradicionalna športno-rekreativna prireditev Kleti Brda – Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos v soboto, 3. junija 2023. Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bo Klet Brda delež vplačanih startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Letos prvič na maraton vabijo tudi kolesarje na električnih kolesih, za malčke pa v dopoldanskim uricah prirejajo prav posebno dogajanje – Male junake Vinogradov – poligonček in dirko s poganjalci za otroke od 2 do 5 let, s pričetkom od 10.30 in zaključkom ob 12.00 uri.

Maratona se letno udeleži do 1000 kolesarjev iz vse Slovenije.  Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov -s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 27. zapovrstjo, bo Klet Brda določen delež startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Vzporedno bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija in Lions kluba Dobrovo potekala tudi dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2023. Pomoč slepim in slabovidnih lahko vsi nudimo tudi v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

Foto: Klet Brda