Loading...

Valentin Bufolin je novi predsednik društva Sommelier Slovenije

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije ima novega predsednika, to je postal Valentin Bufolin.

Pretekli konec tedna so na občnem zboru Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije ob zaključku dosedanjega mandata potekale volitve članov v organe društva, obravnavali in sprejeli so tudi program delovanja društva za letošnje leto. Novoizvoljeni predsednik društva Sommelier Slovenije je postal Valentin Bufolin, podpredsednika pa sta Ivan Peršolja in Davorin Škarabot.

Tri desetletja sommelierstva v Sloveniji  

Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije se že več kot tri desetletja ukvarja z razvojem pivske kulture in promocijo zmernega, kulturnega in zdravju neškodljivega uživanja vina in drugih pijač ob ustreznih priložnostih, v izbranem okolju, in ob premišljenih kombinacijah s hrano. Hkrati je edino društvo, ki predstavlja Slovenijo v Mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Associacion de la Sommelerie Internationale). Kot pravijo v društvu, zanimanje za strokovna izobraževanja za sommelierje in tudi krajše sommelierske delavnice (npr. 20-urni Uvod v kulturo vina) se v zadnjih letih vidno veča. Doslej je tečaj prve stopnje uspešno zaključilo kar 1101 sommelierjev, na drugi stopnji je bilo uspešnih 189 kandidatov, z diplomo najzahtevnejše tretje stopnje pa se lahko pohvali 90 sommelierjev.

Z leve proti desni: Davorin Škarabot, Valentin Bufolin in Ivan Peršolja

Namesto Peršolje Bufolin

Ivan Peršolja, ki je društvo vodil skoraj 17 let, je udeležencem občnega zbora predstavil ključne dosežke in aktivnosti društva v zadnjem mandatu, med katerimi je posebej izpostavil uspešno izpeljavo sommelierskih tečajev, izvedbo krajših izobraževalnih delavnic in predavanj, povezovanja z vinarji in drugimi akterji v vinskem svetu, sodelovanja na mednarodnih vinskih prireditvah in sejmih, udeležbo na slovenskih, evropskih in svetovnih sommelierskih prvenstvih, 25-letnico članstva v svetovni organizaciji ASI in 30-letnico delovanja društva. Ob zaključku predsedniškega mandata se je zahvalil vsem aktivnim članom in podpornikom društva za izkazano pripadnost, dosežene cilje in vse opravljeno delo, ki je nedvomno pripomoglo k temu, da se je na področju vinske kulture v Sloveniji marsikaj spremenilo na bolje. Z zadovoljstvom je ob imenovanju čestital novemu predsedniku Valentinu Bufolinu, ki vodenje društva Sommelier Slovenije prevzema z mandatom štirih let.

Nadaljevanje uspešne zgodbe

“Želel bi se zahvaliti vsem za izkazano zaupanje in podporo. Prevzemam vlogo, ki jo je Ivan Peršolja odlično vodil in upam, da bomo v podobno uspešnem zagonu nadaljevali s širjenjem kulture pitja v Sloveniji in izven. Zahvalil bi se celotni ekipi odborov in komisij za njihovo pripravljenost in željo po sodelovanju. Verjamem, da se nas je združilo nekaj izjemnih posameznikov in strokovnjakov, ki bodo s svojimi izkušnjami in energijo še naprej soustvarjali uspešno zgodbo in poslanstvo društva,” je ob prevzemu funkcije povedal Valentin Bufolin, novi predsednik Društva Sommelier Slovenije, ki je tudi aktualni slovenski sommelierski prvak in bo Slovenijo še naprej zastopal na pomembnih mednarodnih tekmovanjih.