Loading...

Najboljšo vinsko karto imajo na Danskem

V Stockholmu so podelili nagrade The Star Wine List za najboljše vinske karte na svetu.

Glavno nagrado za najboljšo “veliko” vinsko karto na svetu, kar pomeni, da je na njej več kot 600 različnih vinskih etiket, so podelili restavraciji Alchemist v Koebenhavnu, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama. V izboru na najboljšo “srednjo” vinsko karto, t. j. karto, na kateri je od 200 do 600 različnih etiket, je slavila restavracija Trivet v Londonu, ki ima eno Michelinovo zvezdico. Nagrado za najboljšo “majhno” vinsko karto, na kateri je manj kot 200 etiket, pa sta si razdelili restavraciji Babette v Stockholmu in St. Barts v Londonu.

Nagrado za najboljšo karto penečih vin pa je dobila restavracija Blue Hills v sklopu velikanskega biodinamičnega posestva Stone Barns v zvezni državi New York.

Vinske karte je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali Reeze Choi, tretji na svetovnem prvenstvu Best Sommelier of the World 2023, Paz Levinson, najboljši sommelier ZDA v letu 2015, Pascaline Lepeltier, najboljši sommelier Francije v letu 2018, in Ronan Sayburn, Master sommelier Evrope.

Foto: Pixabay