Loading...

Vinski prestiž na Ljubljanskem gradu

Oktobra se v Ljubljano s tretjo edicijo vrača festival TOP VINO by EVINO. Na vinskem popotovanju okrog sveta, ki ga tokrat prirejajo na Ljubljanskem gradu, bodo ljubitelji vin lahko spoznali več kot 80 tujih vinskih kleti, vrhunska slovenska vina ter razstavljavce žganih pijač.

Kot pravijo organizatorji festivala, ki bo 1. in 2. oktobra na Ljubljanskem gradu, so svojo udeležbo na festivalu že potrdile svetovno znane vinske hiše, med njimi Champagne Pol Roger, španska velikana Vega Sicilia in AALto, italijanske kleti kot so Tenuta di Biserno, Tua Rita, Vietti, La Spinetta ter predstavniki Jacksons Family Wines iz ZDA in Casella Familly iz Avstralije.

Najprestižnejši dogodek, ki združuje vrhunska vina in vrhunsko kulinariko, bo gostil tudi slovenske vinarje, med njimi bodo svoja vina predstavili Marjan Simčič, Dolfo, vina Gašper, posestvo Burja, Pasji Rep, Sutor, Tilia, Herga in mnogi drugi. Iz sosedstva bodo na Grad prišli vinski kleti Kabola, Belaj, Škegro, Cilić, nekatera imena pa kot pravijo organizatorji, ostajajo presenečenje.

Idejni oče festivala Gašper Čarman z vinarjem Marjanom Simčičem

Ob vinih tudi pestra ponudba žganih pijač in kulinarike

Festival TOP VINO by EVINO prinaša tudi močno zasedbo na segmentu žganih pijač, obiskovalci bodo lahko spoznavali najnovejše trende ter raznoliko ponudbo ginov, rumov, viskijev in mnogih drugih žganih pijač.

“Sam festival bomo lepo dopolnili tudi z gourmet ponudbo, kjer bomo predstavili slovenske in tuje ponudnike mesnin, olj in sladkih produktov. Letošnja izdaja festivala bo gostila več kot 110 razstavljavcev, ki bodo predstavili svoje najboljše stvaritve. Pozabili ne bomo niti na izobraževalni moment, tudi tokrat bomo obiskovalcem ponudili možnost nadgradnje svojega vinskega znanja,” je povedal Gašper Čarman, idejni oče festivala TOP VINO by EVINO, lastnik blagovne znamke vina Gašper, eden največjih poznavalcev vin v Sloveniji, dvakratni najboljši sommelier Slovenije (2013 in 2015) in kandidat za naziv Master of Wine.

Foto: Dean Dubokovič