Loading...

Marjan Simčič med najboljšimi tujimi vinarji v Italiji

Marjan Simčič je v Milanu prejel posebno nagrado, saj je bil njegov sauvignon vert Opoka Ronc Zegla Cru letnik 2019 uvrščen med tisoč najboljših vin na italijanskem tržišču po izboru revije L’Espresso.

Uspeh za Marjana Simčiča in ekipo je toliko večji, ker se je na lestvico “1000 Vini d’Italia 2023 Le Guide de L’Espresso” uvrstilo le pet vinskih hiš, ki niso iz Italije.

Marjan Simčič na podelitvi priznanja

Simčič, ki po novem svoja vina prodaja pod blagovno znamko Marjan Simčič Domaine, je o nagrajenem vinu povedal: “Sauvignon vert je stara tipično briško-furlanska sorta in je poleg rebule ena najpomembnejših sort v Brdih. Vedno sem verjel v to sorto in njen neizkoriščen potencial. V družinski lasti imamo že od leta 1860 tudi izjemno vinogradniško lego Ronc Zegla, kjer sauvignon vert s skrbnostjo gojimo že več kot 90 let. Kombinacija mikroklime, starih trt in specifičnih tal, kjer se v globini mešata glina in lapor, nam že leta konstantno omogočajo vrhunsko kakovost grozdja, ki je odlična osnova za to zmagovito vino. Sauvignon vert Opoka je čudovit pokazatelj veličine te sortnosti z všečno izraženim pečatom edinstvenega mikro-terroirja te posebne lege.”