Loading...

Esenca narave v kozarcu

V ponedeljek bo na Dunaju tradicionalni Orange Wine Festival.

Orange Wine Festival bo 23. oktobra na Dunaju ponudil izjemno širok vpogled v svet belih maceriranih (oranžnih) vin, sonaravno pridelanih penečih vin, obenem pa tudi izbor najboljših rdečih vin iz posameznih kleti. Oranžna vina so pridelana iz belega grozdja s podaljšanim stikom mošta z jagodnimi kožicami, spontano fermentacijo, z naravnim bistrenjem in s stekleničenjem brez filtriranja. Pét-Nat naravna peneča vina osvajajo vinske bare po vsem svetu in v svet vina privabljajo nove in nove navdušence.

Na Dunaju bo več več kot 100 vinarjev iz 13 držav (Slovenija, Avstrija, Italija, Hrvaška, Madžarska, Češka, Španija, Francija, Gruzija, Slovaška, Armenija, Srbija in Grčija) osebno predstavilo svoja vina. Med njimi bodo tudi številni svetovno znani in uveljavljeni vinarji, veliko pa bo mladih, ki so z veliko zagnanosti stopili na pot etičnega kmetijstva v sožitju z naravo.

Degustacija v Ovalhalle in Arena 21 v MuseumsQuartier bo potekala med 14. in 20.30 uro. Izjemno široko ponudbo vin bo dopolnila strokovno vodena degustacija vrhunskih oljčnih olj.