Loading...

Po semena in sadike za vaš zelenjavni vrt v Bauhaus

Samooskrba je postala mantra sodobnega načina življenja. Vendar zelenjava in zelišča, pridelana na domačem vrtu ali balkonu, niso zgolj moderna, ampak tudi zdrava izbira.

S pomladjo, ki je potrkala na naša vrata in okna, je nastopil čas, da posejemo ali pa že posadimo svoje najljubše vrste zelenjave, začimbnic, dišavnic in drugih opojno dišečih prijateljic ter hkrati spremljevalk naših jedi in čajev. Kaj je lepšega kot odtrgati slasten češnjevček, čili, odrezati šopek svežega peteršilja ali timijana za domačo pojedino?

Tisti, ki nimajo svojega rastlinjaka, lahko s pomočjo Bauhausove pestre izbire semen kar sami doma, na okenskih policah ali zastekljenem balkonu, vzgojijo sadike zelenjave, pa tudi cvetja za svoj vrt.

Veliko domačih vrtičkarjev sicer raje kupuje že vzgojene sadike; tisti, ki prisegajo na doma vzgojene rastlinice, pa se največkrat znajdejo pred polnimi stojali vrečk s semeni in se sprašujejo, kaj izbrati. V Bauhausu pri tem ne boste imeli nobenih skrbi. Izkušena ekipa strokovnjakov vam bo vedno na voljo za odgovor na vsako vprašanje, povezano z vzgojo sadik iz nabora semen, ki jih je moč dobiti v Bauhausu, pa tudi v zvezi z že vzgojenimi rastlinami.

Kot trdijo izkušeni vrtičkarji, ki prisegajo na lastno vzgojo sadik, imajo semena, iz katerih sami vzgojimo sadike, to prednost, da gre za izbrane in preverjene primerke. Tako vam ni treba opravljati testa kaljivosti kot pri semenih, ki ste jih dali na stran od lanske ali predlanske letine, za povrh pa doma vzgojene sadike lahko menjate s svojimi vrtičkarskimi prijatelji in znanci. Dodana vrednost že vzgojenih sadik je tudi v tem, da vam nikoli ni treba biti v skrbeh za svetlo prihodnost vrtnih otročičev, ki klijejo iz semen.

Da vam bo še lažje pri srcu, imajo v Bauhausu na voljo tudi pester izbor cepljenih sadik, paradižnikov, paprik, jajčevcev, kumar, melon in lubenic, ki so med ljubiteljskimi vrtičkarji vedno bolj priljubljene in v zadnjih letih veljajo za nov trend.

Za cepljene rastline velja, da je njihov koreninski sistem precej močnejši, zato so sposobne črpati vodo iz večje globine. To pride še kako prav v suši, poleg tega pa so tudi bolj odporne proti boleznim, ki prežijo v tleh in lahko okužijo vaše že rastoče rastline, ter proti škodljivcem. Pa še bolj bujne so, zdrave in dajejo večji pridelek.

Preverjeno kakovostna semena, med katerimi so seveda tudi ekološka, vam bodo popestrila skok v pomlad, prav tako sadike. Ko pa boste v Bauhausovi trgovini izbirali svoje adute, naj bodo to semena ali sadike, lahko po izredno ugodnih cenah izberete še lončke, korita, okrasne lonce, različne vrste prsti in substratov ter drugih pripravkov in potrebščin za vzgojo sadik. Tako se bodo vaši rastlinjaki, okenske police ali balkoni v vsakem primeru spremenili v prave domače rajske zelenjavne vrtove.

Foto: Bauhaus