Loading...

V vinoteko Movia prišli Kristančiči, Ličen z ekipo v bistro EK

Spet spremembe na ljubljanskem vinsko-gostinskem trgu.

V vinoteki Movia, enem najstarejših tovrstnih lokalov v Ljubljani, je prišlo do zanimive zamenjave. Potem ko je vinoteka dolga leta delovala pod taktirko Boruta Lična, ga je pred nekaj dnevi zamenjala Ela Kristančič, hčerka Aleša Kristančiča, ki je seveda že ves čas v lastniški strukturi vinoteke.

Ela Kristančič in Borut Ličen

Bo to prineslo kakšne spremembe v ponudbi in delovanju vinoteke? Ni jasno, čeprav je treba reči, da je vinoteka Movia ob ljubljanskem Magistratu že nekaj časa iz ponudbe izločevala (premalo) naravne vinarje in njihova vina. Kar je seveda počasi odpiralo prostor manj natančno specializiranim lokalom, predvsem vinoteki eVino na Šmartinski, pa tudi vse bolj uspešnemu vinskemu baru vinarjev družine Šuklje na Bregu in v zadnjem času tudi Koželjevi vinoteki na ljubljanski tržnici.  

Je pa treba dodati, da tudi bivši vodja vinoteke Movia, goriški gostinec Borut Ličen ob menjavi ni stal križem rok. Z ekipo, v kateri je tudi velik del osebja iz vinoteke Movia, se je posvetil prenovi koncepta v bistroju EK.

Bistro EK

Ob že tradicionalnih zajtrkih oziroma brančih naj bi počasi dopolnjevali ponudbo s testeninami in solatami. Predvsem zvečer pa je že na voljo solidna vinska karta predvsem slovenskih vin in šampanjcev. Kak ducat ali morda nekaj več vin točijo tudi na kozarec.

Epidemiji odpiranja vinotek, ki smo ji priča v zadnjem času, pa se je pridružila tudi, kot pravijo, ena največjih prodajnih vinotek v teh krajih – Drinx. Dolenjski vinski trgovci so se ob spletni prodaji odločili, da bodo imeli v BTC Cityu tudi klasično trgovino, ki kljub bolj dnevnemu delovnemu času (zgolj do osmih zvečer) obljublja degustacije vin in pokušino 1700 različnih steklenic vina.