Antonia Klugmann se je z restavracijo L’Argine a Vencó v italijanskih Brdih uvrstila med najbolje ocenjene v Italiji.
Kulinarični vodnik italijanskega časopisa L’Espresso letos praznuje že 45. obletnico, odkar je začel za bralce izbirati najboljše restavracije v Italiji in občasno tudi bližnji okolici.
Ta teden so v Milanu razkrili aktualno izdajo tega cenjenega vodnika, ki prinaša tudi veliko novost povsem blizu Slovenije. Med dobitnike petih kap, najvišjega priznanja, se je namreč uvrstila tudi kuharska mojstrica Antonia Klugmann z restavracijo L’Argine a Vencó, ki je le lučaj oddaljena od italijansko-slovenske meje v Brdih.
“Zaslužena čast za kuharsko mojstrico, ki v odmaknjeni lepoti obrobja Italije dela z absolutno natančnostjo in iz narave dobiva navdih, da doseže bistvo okusa,” so v utemeljitvi najvišje ocene zapisali avtorji vodnika. Pet kap sicer ob Antonii Klugmann nosijo mojstri iz še sedmih italijanskih restavracij, to so Osteria Francescana (Modena), Piazza Duomo (Alba), Reale (Castel di Sangro), Le Calandre (Padova), Cracco (Milano), Duomo (Ragusa) in Uliassi (Senigallia).
Več o našem obisku v L’Argine a Vencó preberite tukaj: