Loading...

Kvarnerska restavracija vrača Michelinovo zvezdico: “Zaradi nje smo izgubili goste”

Restavracija, ki je kot prva v Kvarnerju dobila Michelinovo zvezdico, tega priznanja noče več. Pravijo, da jim je zvezdica prinesla več težav kot koristi.

Hotel in restavracija Draga di Lovrana visoko nad Kvarnerskim zalivom imata enega najbolj spektakularnih razgledov na svetu, ki je zagotovo vsaj malo pripomogel k temu, da je restavracija leta 2019 kot prva na območju Kvarnerja dobila Michelinovo zvezdico.

Od takrat se je v kuhinji zgodilo več kadrovskih menjav, zdaj pa so lastniki hotela in restavracije sporočili, da Michelinove zvezdice nočejo več.

“Michelinovo zvezdico smo pet let nosili s ponosom,” je za Jutarnji list povedal lastnik Drage di Lovrana Christian Nikolac, “to so bila vznemirljiva in zahtevna leta, pomembno je bilo vsakič znova potrditi svoj status in veliko ustvarjalne energije je bilo vložene v izpolnjevanje nekih neobstoječih pravil za vzdrževanje statusa v družbi najboljših.”

Dejal je, da jih je zvezdica začela preprosto obremenjevati. “Oktobra lani sem restavracijo zaprl in se odločil, da se nočem nikoli več obremenjevati z nagradami in statusi. Odločil sem se, da zvezdico vrnem,” je Nikolac izjavil za Jutarnji list in pojasnil, da se v restavraciji vračajo k svojim koreninam, na krožnikih bo predvsem kvarnerski morski živelj, saj se družina ukvarja tudi z ribolovom.

Zvezdice ne želi več, je poudaril. “Zaradi nje smo izgubili goste, za koncept kuhinje, kot smo ga imeli, pa je treba v restavracijo vlagati preveč,” je pojasnil, “želimo biti restavracija, v kateri se bodo gostje dobro počutili.”