Program novega ljubljanskega kulturnega centra Rog se počasi zapolnjuje. Zgodilo se je namreč tudi dolgo napovedovano in nekajkrat preloženo odprtje restavracije TaBar.
TaBar se je v prostore temeljito prenovljene stare zgradbe preselil z Ribjega trga. Gre za minimalistično urejen lokal, ki bo vsaj še nekaj tednov ponujal predvsem avtorska in ne predraga kosila (poskusili smo sardele na šavor in male sipice v golažu, izvrstno prežganko, govejo juho, mini burgerje in sladek kruh s šatojem) ter popoldanske prigrizke ob izbrani (naravni, oranžni) vinski in (kraft) pivski kapljici.
![](https://mihafirst.si/wp-content/uploads/2024/03/IMG-7d462243679430e49ae3cb1e0c8935ff-V-01-1024x768.jpeg)
![](https://mihafirst.si/wp-content/uploads/2024/03/IMG-d9219acaf9210512b843641b4ded4dcf-V-01-1024x768.jpeg)
Če je verjeti informacijam, ki so sicer odprtje TaBarja optimistično napovedovale že pred več kot mesecem dni, se bo omenjenima ponudbama v zgornjem nadstropju pridružila še resnejša restavracija z daljšimi degustacijskimi meniji. Menda naj bi se tudi v tem primeru držali koncepta nizkih cen, majhnih in divjih krožnikov.
![](https://mihafirst.si/wp-content/uploads/2024/03/IMG-5552e7362e2352ddbb139310ecd51435-V-01-1024x768.jpeg)