Loading...

TaBar je začel kuhati v Rogu

Program novega ljubljanskega kulturnega centra Rog se počasi zapolnjuje. Zgodilo se je namreč tudi dolgo napovedovano in nekajkrat preloženo odprtje restavracije TaBar.

TaBar se je v prostore temeljito prenovljene stare zgradbe preselil z Ribjega trga. Gre za minimalistično urejen lokal, ki bo vsaj še nekaj tednov ponujal predvsem avtorska in ne predraga kosila (poskusili smo sardele na šavor in male sipice v golažu, izvrstno prežganko, govejo juho, mini burgerje in sladek kruh s šatojem) ter popoldanske prigrizke ob izbrani (naravni, oranžni) vinski in (kraft) pivski kapljici.

Če je verjeti informacijam, ki so sicer odprtje TaBarja optimistično napovedovale že pred več kot mesecem dni, se bo omenjenima ponudbama v zgornjem nadstropju pridružila še resnejša restavracija z daljšimi degustacijskimi meniji. Menda naj bi se tudi v tem primeru držali koncepta nizkih cen, majhnih in divjih krožnikov.