Loading...

Bivši kuhar Ane Roš gre v mariborski Fudo

Kolumbijski kuhar Leonardo Fonseca, ki je bil kar šest let desna roka Ane Roš v Hiši Franko, nato vodil kuhinjo v pop-up bistroju Ana in Slon ter na koncu v restavraciji Jaz v ljubljanskem Knafljevem prehodu, se je konec januarja poslovil in si začel iskati nove delovne izzive.

Da tudi po odhodu iz restavracije Jaz ostaja v Sloveniji, je Leonardo Fonseca potrdil tudi z objavo na Instagramu: “Če mislite, da lahko kaj skuhamo skupaj, ne bodite sramežljivi in me pokličite. Slovenija je še vedno moj dom,” je poudaril nadarjeni mojster, ki pa ni natančno razlagal, kaj ga je pognalo iz sistema, ki ima med drugim tri Michelinove zvezdice. Fonseca, ki je prišel k Ani Roš v Hišo Franko leta 2018, je vendarle veljal za enega najbolj nadarjenih mladih kuharjev v Sloveniji.

Njegovo odločitev, da bi rad ostal v Sloveniji, so očitno prvi opazili v izvrstni mariborski restavraciji oziroma bistroju Fudo. “Leo prihaja v Fudo,” so naznanili na družabnih omrežjih, a skopa objava za zdaj še ne razkriva, ali gre za enkratni dogodek ali pa bo Fonsecova selitev na Poštno ulico bolj dolgoročna.

Na novico se je hitro odzvala tudi nekoč najboljša kuharica na svetu, Ana Roš, ki je na svojem profilu na Instagramu predstavila novega kuharja restavracije Jaz Alexa Iacoviella, mladega tržaškega mojstra z bogatim življenjepisom.