Loading...

Vinski večeri v Rožmarinu: na prvem gostujeta znani srbski kleti

V mariborskem Rožmarinu napovedujejo serijo vinskih večerov, ki jo 13. aprila začenjajo z gostovanjem srbskih vinskih hiš Erdevik in Chichateau.

Glede na založenost kleti in razpon ponudbe je Rožmarin zagotovo najbolj vinski lokal v Mariboru, ta sloves pa nameravajo zdaj še podkrepiti z rednimi vinskimi večeri, ki so jih poimenovali About Wine. Kot so poudarili, ti večeri ne bodo v znamenju dolgih predavanj in (pre)strokovnih izrazov, ampak obljubljajo sproščeno in veselo druženje, izmenjavo mnenj ter izkušenj o vinu.

Vina s pobočij Fruške gore

Na prvem vinskem večeru, ki bo 13. aprila, bodo v Rožmarinu, morda nekoliko presenetljivo, točili srbsko vino. V goste prihajata predstavnika vinskih hiš Erdevik in Chichateau, ki sta pri nas morda še manj znani, v Srbiji pa zelo uveljavljeni. Obe imata vinograde na pobočjih Fruške gore, nedvomno eni najbolj cenjenih vinogradniških leg v Srbiji.

Na vinskem večeru bodo skupno v pokušino ponudili osem različnih vin, Rožmarinova kuhinja pa jih bo pospremila s štirihodnim menijem.

Preberite še:

Foto: Pexels/Andrea Piacquadio