Loading...

Georg J. Riedel navdušil slovenske ljubitelje vina

Na Ljubljanskem gradu je 120 ljubiteljev vin z legendarnim Georgom J. Riedlom na čelu spoznavalo in okušalo vrhunska vina v izjemnih kozarcih Riedel.

Dogodek Riedel Wine Glass Experience, ki je bil zasnovan v sodelovanju med podjetjem Riedel in Evino, je v Ljubljano privabil številne ljubitelje vina in kulinarične strokovnjake. Prvi del dogodka je bil namenjen on-trade segmentu in je potekal v Hotelu Intercontinental, kjer se je v intimnem okolju zbralo 50 izbranih gostov. Drugi, popoldanski del dogodka v Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu pa je gostil kar 120 vinskih navdušencev.

Legendarni Georg J. Riedel je v praksi ponazoril moč in prednosti družinskega podjetja in predanosti družinskim vrednotam. Udeleženci so imeli priložnost spoznati štiri reprezentativne kozarce linije Riedel Performance, namenjene štirim različnim sortam vin – kozarec za sauvignon blanc, chardonnay, modri pinot in cabernet sauvignon. Za popolno izkušnjo je poskrbel tudi izbor tipičnih predstavnikov sort iz uveljavljenih vinskih držav – Tinpot Hut Sauvignon Blanc iz Nove Zelandije, Kendall Jackson Chardonnay Reserve iz Kalifornije, Chateau Capbern iz Bordeauxa ter La Spinetta Nebbiolo iz Piemonta. S preizkušanjem vina v različnih kozarcih so udeleženci odkrivali vpliv oblike kozarca na zaznavanje vin – aromatike in okusa.

Gašper Čarman in Georg J. Riedel

“Ne delamo lepih, ampak funkcionalne kozarce”

Georg J. Riedel je z bogatim strokovnim znanjem in izkušnjami očaral prisotne. Poudaril je: “Ne delamo lepih kozarcev, delamo funkcionalne kozarce.” Ta filozofija je bila jasno vidna med degustacijo, kjer so udeleženci občutili, kako oblika kozarca vpliva na aromo in okus vina. Dogodka so se udeležili priznani gostinci, kot so Jure Tomić, Tomaž Kavčič, Igor Jagodic in Nina Čarman, glavni sommelierji v priznanih restavracijah, kot je Nina Bratovž iz JB Restavracije ter lastniki in zaposleni številnih priljubljenih restavracij in lokalov, poleg njih pa še mnogi vinski navdušenci. Gašper Čarman, lastnik in direktor podjetja Evino je po koncu obeh dogodkov strnil svoje misli: “»”Ponosen sem, da je bila blagovna znamka Riedel eden prvih dobaviteljev, ki so mi zaupali na poti uresničitve mojih sanj. Hkrati je tovrstni skupni dogodek potrditev izjemnega odnosa in odličnega sodelovanja s podjetjem Riedel ter prijateljskih vezi, ki smo jih stkali v vsem tem času.”«”