Loading...

Po slovenski in srbski v Ljubljani še hrvaška veriga čevapčičev

Slovenska, še posebej ljubljanska kulinarična ponudba balkanskih jedi s čevapčiči na čelu je bogatejša za restavracijo, ki je del hrvaške verige Chevap House by chef Duje Pisac

Duje Pisac je splitski mojster za meso, ki ga v medijih po Balkanu razglašajo za človeka, ki svoj posel pozna celo bolje od mojstrov v Sarajevu. Svoje hrvaške okuse balkanskega žara primerja z beograjskimi, leskovačkimi in sarajevskimi mojstri, a njegove cene so res visoko nad konkurenco.

V Ljubljani pet njegovih čevapčičev v lepinji stane sedem evrov, deset pa 12 evrov in pol. Cene sicer velikih, kar 500-gramskih pleskavic so od 20 do 22 evrov, imajo pa tudi goveji tomahawk, ki stane, verjetno za kilogram, 145 evrov.

Zelo draga je tudi pijača: Batičev rose je kar 54 evrov, rekorder je Matuškov dingač superior za 220 evrov. Zdi se, da so malo precenili svoje goste na Trubarjevi v Ljubljani.

Obe konkurenčni verigi, tako vedno razprodana Baščaršija, ki gostuje tako v Ljubljani kot v Kopru ter seveda v Mariboru kot beograjski ČeWapi, ki imajo poslovalnice po celi bivši državi in tudi v Ljubljani, sta neprimerno cenejši. Upamo pa si reči tudi, da hrvaški čevapčiči vsaj zaenkrat zaostajajo ne le za omenjenimi verigami, ampak predvsem za staroselci Gurmanom, Dubočico in Sarajem.