Loading...

Gašperjevi magnumi razprodani v dveh urah

Navajeni smo, da so nekateri športni ali kulturni dogodki razprodani v nekaj urah, če ne celo minutah. Nekaj podobnega pa se je ta teden zgodilo s slovenskim vinom.

V torek ob 10. uri so v ljubljanski vinoteki eVino začeli s prodajo omejene serije steklenic velikih formatov (1,5-litrskih magnumov in trilitrskih dvojnih magnumov), polnjenih s cabernet francom 2017 in rebulo 2016 iz linije Gašper Selekcija.

Gre za linijo, s katero je Gašper Čarman, lastnik eVina in dvakratni najboljši sommelier Slovenije (2013 in 2015), lani razširil svojo znamko vin Gašper. Kot je takrat dejal, nova linija v največji meri izraža terroir Goriških brd.

Vse steklenice velikih formatov so posebej oštevilčili in nosijo Čarmanov podpis, na etiketah pa so ilustracije Mihe Štruklja, priznanega slovenskega akademskega slikarja in dobrega Gašperjevega prijatelja. In izkazalo se je, da je za takšne polnitve v Sloveniji ogromno zanimanja. Cabernet franc so namreč ljubitelji in zbiratelji vin pokupili v dobrih dveh urah, ostalo pa je še nekaj steklenic rebule, smo izvedeli v eVinu.

Da je cabernet franc pošel v tako kratkem času, sicer ni presenetljivo. Velike polnitve postajajo izredno priljubljene, poleg tega pa je Gašperjev cabernet franc 2017 s 97 točkami prvo slovensko rdeče vino, ki je na Decanterjevih tekmovanjih prejelo platinasto medaljo.