Loading...

Vina in kulinarika Posavja na enem mestu

Posavci in Dolenjci počasi, a zanesljivo stopajo iz vinsko-kulinarične sence, ki so jo nanje dolgo metali bolj prepoznavni Primorci in Štajerci.

Vinska scena Bizeljskega, Dolenjske in Bele krajine se hitro razvija in je že zdavnaj presegla cvičkaste stereotipe, gostilne, kot so Repovž v Šentjanžu, Debeluh v Brežicah, Vovko v Ratežu in Rakar pri Trebnjem pa se nedvomno uvrščajo v sam slovenski vrh.

Pred kratkim pa je zaživel še spletni portal Vina Posavja, ki na enem mestu združuje tako vinarje kot kulinarične ponudnike z območja vinorodne dežele Posavje. Nagovarja predvsem vinske trgovce, sommelierje in natakarje, da bi ti v ponudbo večkrat in bolj obširno vključili posavska vina, obenem pa je namenjen vsem ljubiteljem vin in kulinarike, ki lahko s pomočjo portala izdelajo načrt za izlet v te kraje, ko se bodo kleti in gostilne spet odprle.

Za navdih: Kulinarični izlet na Dolenjsko v štirih etapah