Loading...

Agli Amici v Istri: slavna italijanska restavracija prihaja v Rovinj

Videmska restavracija, ki ima dve Michelinovi zvezdici, bo v Rovinju odprla svojo podružnico.

Rovinj, ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Jadranu, goste že nekaj let vabi tudi s pestro gastronomsko ponudbo, ne nazadnje prav tam domuje restavracija Monte, prva dobitnica Michelinove zvezdice na Hrvaškem.

Letos pa bodo naredili še velik korak naprej: hotelska družba Maistra je namreč razkrila, da so sklenili sodelovanje z restavracijo Agli Amici, ki jo v predmestju Vidma vodi kuharski mojster Emanuelle Scarello. V drugi polovici junija se bo tako v Rovinju odprla podružnica te slavne kulinarične postojanke, ki od leta 2013 nosi dve Michelinovi zvezdici.

Istrska izpostava restavracije Agli Amici bo domovala na promenadi pred prestižnim rovinjskim Grand Park Hotelom na lokaciji, kjer je do zdaj delovala restavracija Bitinada. “Gostje bodo lahko tam uživali v italijanskih jedeh, ki so nekoliko drugačne od klasične sredozemske kuhinje, pripravljenih iz lokalnih in sezonskih sestavin,” so ob tem sporočili iz Maistre.

Ob italijanskih mojstrih bodo sicer v Rovinju odprli še eno “podružnično” restavracijo: svojo istrsko izpostavo bo dobila tudi Tekka, priljubljena japonska restavracija iz Zagreba, ki prihaja v rovinjski hotel Lone.

Foto: Pixabay