Loading...

Istra na krožniku in v kozarcu

Altroke Istra Gourmet Festival bo od konca junija do konca septembra z istrskimi jedmi in vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah koprske občine.

Prvi Altroke Istra Gourmet Festival bo v četrtek, 24. junija, na dvorišču Vinakoper, nato pa se bo konec julija (29. 7.) selil v Marezige, 26. avgusta ga bodo gostili v Dekanih, zadnja izvedba, ki bo 30. septembra, pa bo na koprskem Titovem trgu.

Tradicionalne istrske jedi

Obiskovalcem se bodo na stojnicah predstavili gostinski ponudniki slovenske Istre z različnimi tradicionalnimi jedmi ter istrski vinarji in drugi ponudniki pijač. Obiskovalci festivala bodo lahko ves dan na svežem zraku uživali ob istrskih kulinaričnih dobrotah, kot so pršut, fuži s tartufi, domači štruklji in druge lokalne mojstrovine, ob odličnih vinih in ostalih pijačah ter napitkih.

Tako v mestu kot na podeželju

Kot pravijo na Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je organizator prireditve so s festivalom želeli pomagati istrskim gostincem in vinarjem, da bi se po večmesečnem zaprtju znova postavili na noge, saj je festival odlična priložnost, da se predstavijo širšemu občestvu. Tudi zato so se odločili, da dve izvedbi festivala izpeljejo na podeželju, s čimer bodo specifično istrsko kulinarično ponudbo približali ljudem. Gourmet Festival bo tudi pomembna popestritev poletnega dogajanja  v Kopru.

Kot so še namignili, bo Altroke Istra Gourmet Festival tudi trajnostno naravnan. Na prireditvi bo poskrbljeno za ločevanje odpadkov, prav tako se bo hrano streglo v povratni ali biorazgradljivi embalaži.

Foto: Jaka Ivančič/Visit Koper