Loading...

V Argetini druščini zdaj tudi Nina in Gašper Čarman

Janezu Bratovžu, Luki Koširju, Tomažu Kavčiču ter Gregorju in Davidu Vračku sta se s svojim okusom paštet Argeta zdaj pridružila tudi Nina in Gašper Čarman.

Atlantic Grupa je že leta 2013 začela s projektom Argeta Exclusive, v okviru katerega z vrhunskimi kuharskimi mojstri pripravijo omejeno serijo novega okusa paštete. Prvi je bil Tomaž Kavčič z dvorca Zemono, sledili sta zamejska michelinka La Subida pa istrska institucija San Rocco, v zadnjem času smo lahko jedli paštete Luke Koširja iz gostišča Grič, Janeza Bratovža iz restavracije JB ter odštekanih štajerskih bratov Gregorja Vračka iz Hiše Denk in Davida Vračka iz restavracije Mak.

Letos sta člana te ekskluzivne družbe postala še Nina Čarman iz gostilne in vinoteke Danilo v Retečah ter njen brat Gašper Čarman, vinski strokovnjak in lastnik vinoteke eVino.

Nina Čarman je za Argeto Exclusive nežnemu okusu posoške postrvi dodala izrazit pehtran in belo vino Sulec, ki ga je posebej za to priložnost ustvaril Gašper Čarman. Nina in Gašper sta tako lokalen in tradicionalen okus posoške postrvi in pehtrana dvignila na višjo raven s pridihom modernega.

Enzo Smrekar, Vida Kos, Nina Čarman, Vesna Čarman in Gašper Čarman

“Pri mojem delu me navdihuje tradicija, zato sem za nov okus Argete Exclusive izbrala tradicionalne sestavine, ki sem jih pripravila na sodoben način. Čakajo vas morda malce nenavadni okusi, predvsem pehtran, ki ga nismo vajeni v slani obliki, a izvrstno dopolni nežen okus posoške postrvi in ji doda čudovito aromo. Da pa bo vse skupaj lepo zaokroženo in zares polno, sva z Gašperjem pehtranu in soški postrvi dodala še vino Sulec,” je ob tej priložnosti povedala Nina Čarman.

“Sulec je elegantno, rahlo aromatično, mineralno belo vino, ki lepo dopolni in nadgradi Ninino pašteto kot samostojno jed ali kot sestavino v receptu,” je izbor vina pojasnil Gašper Čarman, “v Sulcu se dopolnjujejo tri sorte: lokalna rebula, sauvignon vert in mednarodno priljubljen chardonnay. Umirjenost rebule izjemno dopolnjuje nežnost postrvi, igrivost sauvignona vert pa lepo nadgradi aromo pehtrana.”

Preberite še: Najboljša gorenjska gostilna je dopolnila 60 let