Loading...

Dostava: Ehrano prevzema mednarodni igralec

Glovo, eden izmed vodilnih svetovnih akterjev na področju dostave različnih kategorij, je danes objavil, da je dosegel dogovor o združitvi z lokalnim dostavnim podjetjem Ehrana v Sloveniji. Nakupna cena ostaja zaupna.

Vse naše ocene dostave najdete tukaj

Združitev bo predvidoma zaključena v naslednjih nekaj mesecih. Glovo zdaj tesno sodeluje z družbo Ehrana, da bi opredelil strategijo prehoda za uporabnike, partnerje in kurirje. Načrtujejo, da bosta oba modela dostave hkrati delovala pod blagovno znamko Glovo, pri čemer se bodo o prihodnjih uvedbah v posameznih mestih odločali posebej.

Platforma s sedežem v Barceloni, ki dostavlja vse od hrane do živil in farmacevtskih izdelkov, širi svojo prisotnost v Srednji in Vzhodni Evropi.

Óscar Pierre, generalni direktor družbe Glovo, je dejal: “Še naprej beležimo hitro rast in v Vzhodni Evropi vidimo velik potencial. Ehrana je res močan lokalni igralec, ta prevzem pa nam ponuja priložnost za vstop na nov trg in nadaljnjo krepitev našega položaja v regiji, ki je zelo dobro sprejela spletno dostavo. Da bi zagotovili nemoten prehod poslovanja med podjetjema, sodelujemo z vodstveno ekipo Ehrane, pri čemer bodo uporabniki, partnerji in kurirji doživljali kar najmanj motenj. Veseli nas, da bomo v Slovenijo pripeljali našo vodilno večkategorijsko storitev. “

Borut Markelj, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Ehrana, pa je povedal: “Glovo je s svojim inovativnim poslovnim modelom, globalno vizijo in strategijo, osredotočeno na kakovostne storitve na zahtevo, vedno pritegnil našo pozornost. Veseli nas, da naš dolgoletni projekt Ehrana postaja del mednarodne zgodbe o uspehu, in z velikim veseljem se lotevamo tega skupnega podviga z družbo Glovo. Prepričani smo, da ta združitev ne bo prinesla le boljše izkušnje za naše obstoječe uporabnike in poslovne partnerje, temveč tudi dodano vrednost za slovenski sektor storitev na zahtevo na splošno. “