Ana Roš se bo z ekipo Hiše Franko za nekaj dni iz Kobarida preselila v glavno mesto.
Zastekljeni atrij osrednje ljubljanske pošte na Čopovi ulici se bo od 6. do 11. decembra spremenil v dislocirano enoto Hiše Franko, edine slovenske restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama.
Kuharska mojstrica Ana Roš bo tam s svojo ekipo odprla tako imenovano pop-up oziroma začasno restavracijo, v kateri bodo gostom stregli degustacijski meni z osmimi hodi, zasnovan kot jagodni izbor najbolj priljubljenih krožnikov Hiše Franko zadnjih nekaj let.
Degustacijski meni Hiše Franko v Ljubljani:
- Koruzni krof, fermentirana skuta, dimljene postrvje ikre (spremljava: Guerila zelen 2020)
- Čompa s skuto, krompir, pečen v skorji slovenske soli in avgustovskega sena, hrenovo kislo maslo s pehtranom (spremljava: Guerila zelen 2020)
- Slanina sipe, mleko pinje, ocvrt kruh z drožmi (spremljava: amber punch)
- Angelski laski v ekstraktu morja (spremljava: Nando malvazija 2020)
- Rižota bergamotka, rjavo maslo, morski ježek (spremljava: kombuča z zelenim jabolkom in bergamotko)
- Srna in gomolji z ljubljanske tržnice (spremljava: Krapež merlot 2017)
- Mochi tolminskega sira, polnjen s kutino, popcorn slovenskih žit
- Božično rdeče zelje, ajdin sable, brusnična krema, chutney rdečega zelja, topel jajčni zabajon (spremljava: Rojac Aurelija 2015)
Degustacijski meni bodo stregli tako za kosilo kot za večerjo, njegova cena je 210 evrov na osebo, če pa plačate s kartico pokrovitelja dogodka Mastercard, jo znižajo na 168 evrov na osebo. Če izberete še spremljavo pijač, boste plačali 295, z Mastercardovim popustom pa 236 evrov na osebo.
Foto: Suzan Gabrijan