Loading...

Podoba, ki je brez besed opisala vso stisko gostincev v času korone

Po spletu se je kot požar razširila fotografija obupane italijanske gostinke, ki je izvedela, da se je njena regija “obarvala rdeče” in bo morala zato znova zapreti restavracijo.

22-letna Camilla Moccia je ena od nepregledne množice gostincev, ki so zaradi pandemije koronavirusa že leto dni v popolni negotovosti glede prihodnosti svojega posla in poklica. Konec prejšnjega tedna je izvedela, da bo Lacij, italijanska dežela, v kateri živi in dela, zaradi rasti okužb spet postala “rdeča cona” in da bo morala svojo restavracijo zato znova zapreti.

Trenutek obupa, ki jo je obšel na tleh njene restavracije v obalnem mestu Ostia pri Rimu, je posnela njena mama, fotografija pa se je nemudoma razširila po spletu in vzbudila pozornost medijev v Italiji in po vsem svetu.

“To so bili temni trenutki, ravno sem izvedela, da bo Lacij spet postal rdeča cona in da bo morala le mesec po odprtju restavracijo znova zapreti. Bila sem neutolažljiva,” je Moccia pojasnila za italijanski časopis Corriere della Sera.

“Toda kot vedno sem se tudi tokrat pobrala,” je dodala optimistično.

Povedala je, da je v zadnjih dneh dobila ogromno sporočil podpore od kuharjev in gostincev iz Italije pa tudi od drugod ter od drugih ljudi, ki so ji sporočali, naj ne obupa.

“To traja že leto dni in tako ne moremo živeti,” je poudarila, “ne potrebujemo državne pomoči, le delati želimo in to lahko počnemo na varen način. Mnogi mladi ljudje, kot sem jaz, so veliko žrtvovali, da so lahko lahko zagnali svoj posel. Zdaj pa so nas pustili, da umremo.”