Loading...

Najboljše restavracije v Ljubljani po izboru Condé Nast Travelerja

V reviji Condé Nast Traveler, ki velja za vodnik predvsem po luksuznih destinacijah, so pod drobnogled vzeli Ljubljano.

Slovensko prestolnico so opisali kot izredno privlačno in sofisticirano mestece, za njeno kulinarično podobo pa so uporabili kar besede Ane Roš, ki je dejala, da Ljubljana glede kulinarične ponudbe še ni najbolj vroča destinacija v Evropi, a bi to lahko postala po zaslugi nove generacije kuharskih mojstrov.

Kam torej na kulinarični pohod po Ljubljani? Za zajtrk so svojim prestiža navajenim bralcem predlagali, da se okrepčajo v pekarni Osem, od koder se lahko še z vročim rogljičem odpraviš na dozo kofeina h kavarniški prikolici Tri Marije, parkirani na tržnici.

Atelje, TaBar, Monstera in Čompa

Za kosilo predlagajo Atelje, kjer kraljuje z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Jorg Zupan, za večerjo pa obed v restavraciji TaBar, kjer mojster Jakob Pintar goste med drugim razvaja z zelenjavo s posestva še enega Michelinovega junaka Luke Koširja.

Ob omenjenih dveh v Condé Nast Traveler hvalijo tudi Monstero Bineta Volčiča (ki je sicer trenutno zaprta, menda zaradi vzdrževalnih del), na koncu pa tudi Čompo, osrednji ljubljanski raj za mesojedce. Tam so pohvalili predvsem njihovo značilno predjed, začinjene kocke surove govedine, pri kateri “kakovost lokalnega mesa res zasije”, pa popolno pečene stejke in, seveda, čompe.

Po dobri jedi se seveda prileže tudi še kakšen napitek, zato predlagajo vinoteko Šuklje, pivnico Lajbah, kjer se na pipah cedi 23 vrst kraft piv, in koktajl bar Kolibri

Foto: Pixabay