Loading...

Gostilna Repovž po temeljiti prenovi spet odprta

V četrtek so po prenovi gostilne prve goste spet sprejeli pri Repovžu v Šentjanžu.

V gostilni Repovž so med štirimesečnim zaprtjem s pomočjo vse popularnejšega arhitekturnega studia Pluminus30 lično prenovili jedilnici in ostale prostore gostilne, v naslednji fazi pa naj bi prenovili tudi teraso in sobe za goste.

Vrnitve v domačo gostilno Repovževi niso pompozno obeležili, a so bili že prvi dan praktično polni. Jasno, že v petek in soboto je bila gostilna tradicionalno razprodana.

Mojstri lokalnih okusov in sestavin ponujajo tri menije, štiri-, pet- in sedemhodnega, slednji stane 70 evrov. Na svojem mestu so še vedno mlečni izdelki, mesnine, sadje, zelenjava in meso okoliških proizvajalcev ter z lastne kmetije. Te dni med drugim pečejo krvavice, ki so jih sami špilili, in to v krušni peči, ki bo v prihodnje pomemben del Repovževe kuhinje.

Vinska karta je pri Repovžu še naprej široka in pregledna, poudarja dolenjske vinarje, a ne ignorira preostale Slovenije, upošteva pa tudi tuje vinske pokrajine. 

Za 80 evrov je na voljo tudi soba za dve osebi, saj je Repovž, ena najboljših slovenskih gostiln, precej oddaljena od večjih mestnih središč, a bo tudi sobe verjetno treba veliko prej rezervirati.

Skupaj s sobo gostom pripada tudi trenutno edini degustacijski zajtrk pri nas, v katerem ne manjka zanimivih dolenjskih biserov od ajdovih žgancev z ocvirki do ekološkega jabolčnega soka, od domačih čajev in turške kave do sosedovega mleka, jogurta in jajc, pršut in salamo pa prispeva Cigoj iz Vipavske doline.

Preberite še:

Gostilna Repovž: popoln večer v Šentjanžu