Loading...

Na ljubljanski tržnici odprli dalmatinsko vinoteko

Na osrednji ljubljanski tržnici so pod slikovitimi Plečnikovimi arkadami odprli nov lokal: Burnum – okusi Dalmacije.

Tam bosta Nikola in Igor Damjanić z ekipo stregla predvsem vrhunska vina iz lastne ekološke pridelave, ki nosijo enako ime kot lokal – Burnum. Pridelujejo peneče vino, belo in konkretno rdečo zvrst, ki jo visoko cenijo tudi vinski ocenjevalci.

Ob zanimivih vinih iz dalmatinskega zaledja pod arkadami ponujajo tudi v Sloveniji manj znan drniški pršut in ekološko pridelane sire.

Mimogrede, Burnum, kadar ne gre zgolj za ime lokala ali vina, je starorimsko arheološko najdišče v šibeniškem zaledju, v neposredni bližini vinogradov in kleti Burnum.

Kakorkoli, na uradno odprtje na ljubljanski tržnici je prišlo kar nekaj pomembnih poslovnežev, novinarjev, kulturnikov in politikov, med drugim Gregor Golobič, Pavle Gantar, Tone Anderlič, Miha Kozinc in Karl Erjavec ter celo duhovnik srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković.