Loading...

Slaščičarko Hiše Franko razglasili za najboljšo na svetu

Maša Salopek, mojstrica slaščic v kobariški Hiši Franko, je na razglasitvi The Best Chef Awards prejela naziv najboljše slaščičarke na svetu.

V sredo so v Amsterdamu podelili oziroma razglasili The Best Chef Awards, lestvico 100 najboljših kuharskih mojstrov na svetu. Izbor sestavijo s pomočjo glasov, ki jih prispevajo kulinarični pisci, blogerji in drugi poznavalci obedovanja v vrhunskih restavracijah, pojasnjujejo organizatorji prireditve, precej podobne bolj razvpiti 50 Best Restaurants.

The Best Chef Awards se osredotočajo na ljudi, ne restavracije, ob tem poudarjajo organizatorji izbora, na katerem je letos prvo mesto in naziv najboljšega kuharskega mojstra odnesel David Muñoz (z umetniškim imenom Dabiz Muñoz) iz madridske restavracije DiverXO.

Dve nagradi za Hišo Franko

Na visoko sedmo mesto lestvice oziroma 11 mest višje kot lani se je medtem uvrstila Ana Roš iz kobariške Hiše Franko, v Kobarid pa je potovalo še eno posebno priznanje: tamkajšnjo mojstrico slaščic Mašo Salopek so razglasili za najboljšo slaščičarko na svetu.