Loading...

Nove Michelinove zvezdice za Italijo

Nova, 67. izdaja Michelinovega vodnika za Italijo prinaša nekaj novosti, ne pa večjih presenečenj.

V Franciacorti so v torek predstavili dobitnike zvezdic in drugih priznanj v Michelinovem kulinaričnem vodniku za Italijo za prihodnje leto. V družbo restavracij, ki nosijo najvišje priznanje, tri zvezdice, niso sprejeli nobene nove, so pa zato tri zvezdice znova prispeli vsem enajstim, ki so jih nosile do zdaj.

To so Piazza Duomo v Albi, Da Vittorio v Bergamu, Dal Pescatore v Cannetu sull’Oglio, Reale v Castelu di Sangro, Enoteca Pinchiorri v Firencah, Mudec v Milanu, Osteria Francescana v Modeni, La Pergola v Rimu, Le Calandre v Padovi, St. Hubertus v San Cassianu in Uliassi v Senigalliji.

Več sprememb je bilo pri dobitnicah dveh oziroma ene zvezdice. Med dvozvezdičnimi sta dve novinki, Tre Olivi in Kresios, obe sta v deželi Kampanija. Med dobitnicami ene zvezdice je 34 novih restavracij, med njimi za slovenske bralce oziroma jedce verjetno najbolj zanimive kar tri novosti v Benetkah: Local, Wisteria in Zanze XVI.

Furlanija ostala brez ene zvezdice

V nam najbližji deželi Furlaniji-Julijski krajini novih dobitnic ni bilo, se je pa zato pripetil odvzem zvezdice: brez nje je ostala restavracija La Taverna v kraju Colloredo di Monte Albano.

Furlanija ima še naprej dve restavraciji s po dvema zvezdicama, to sta Agli Amici pri Vidmu in Harry’s Piccolo v Trstu, po eno zvezdico pa imajo Altran v Rudi, L’Argine a Vencò v Dolenju v Brdih, La Primula v San Quirinu, Laite v Sappadi in, jasno, gostilna Pri lovcu – La Subida, ki jo vodi zamejska družina Sirk.

Vse italijanske dobitnike zvezdic v novem Michelinovem vodniku najdete tukaj.