Loading...

Slovenske žganice na londonskem ocenjevanju pobrale vrsto medalj

Več slovenskih proizvajalcev džina in drugih žganih pijač je na mednarodnem ocenjevanju v Londonu prejelo odličja.

Znani so dobitnik medalj na London Spirits Competition, mednarodnem ocenjevanju žganih pijač, ki so ga letos v Londonu priredili četrtič zapovrstjo. Na njem so odlikovali tudi kar nekaj slovenskih imen.

Srebrne medalje so prejeli London Dry Gin in Ljubljana Dragon Gin iz ljubljanske destilarne Broken Bones, sadjevec s posestva in destilarne Laske na Colu nad Ajdovščino, viljamovka družine Firbas iz Cenkove, London Dry Gin iz destilarne Maister pri Mariboru, viljamovka s krhlji iz žganjekuhe Jele Kitt v Borovnici in London Dry Gin iz destilarne Tomagin, bronasto medaljo pa so pripeli brezalkoholnemu destilatu Vera iz ljubljanske destilarne Vera Spirits, specializirane za vse bolj priljubljene brezalkoholne “žganice”.

London Spirits Competition naj bi bilo ocenjevanje, kjer “žirija pijače ocenjuje, kot bi to počeli potrošniki”, zatrjujejo organizatorji. Poudarili so, da je kakovost pijače pri ocenjevanju seveda na prvem mestu, a v obzir vzamejo tudi druge vidike izdelka, predvsem privlačnost embalaže in pa tisto neoprijemljivo razmerje vrednosti in cene izdelka.