Loading...

Slovenka zmagala na regijskem tekmovanju Barcaffè Barista Cup

V finalu so se pomerili mojstri in mojstrice priprave kave iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, slavila pa je slovenska tekmovalka Eva Bogdan.

Po dveh letih premora je 1. oktobra, ko praznujemo mednarodni dan kave, Barcaffè espresso priredil regijsko tekmovanje Barcaffè Barista Cup. V finalu na Barcaffè Akademiji v Zagrebu se je pomerilo devet najboljših baristov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, naslov letošnje zmagovalke pa je osvojila Slovenka Eva Bogdan. Drugo mesto je pripadlo Mariji Erik iz Srbije, tretje Andreju Vajčnerju iz Hrvaške.

Tekmovalci so morali pripraviti tri napitke: espresso, free-pour latte in signature drink. Žirija je ocenila okus vsakega posameznega napitka, stil dela, vizualno predstavitev pijače, tehnično znanje ter spretnost dela z aparatom espresso in mlinčkom, tako osebno predstavitev kot predstavitev napitka ter čistočo delovne površine tako na začetku kot koncu nastopa.

Krog simetrije – latte art mora biti skladen s skodelico

Zmagovalka je poleg naziva najboljšega barista v regiji osvojila tudi izobraževanje in certifikat L.A.G.S, izobraževanje praženja kave pri Niku Orošiju in izobraževanje za bariste Barcaffè ter denarno nagrado v višini 2000 evrov.