Loading...

Prišla sta nova letnika najbolj nagrajenih vin Gašper

Premiero sta doživeli novi vini Gašper, rebula Selekcija 2019 in cabernet franc Selekcija 2020, ki nosita etiketi slovenskega akademskega slikarja Dušana Mandića. To je že četrta serija vin Gašper Selekcija v sodelovanju s slovenskimi akademskimi umetniki.

Leta 2019 je Gašper Čarman, dvakratni najboljši sommelier Slovenije in lastnik podjetja Evino ter blagovne znamke vin Gašper, trgu prvič predstavil sortni cabernet franc, saj je verjel, da je ta sorta zaradi globalnega segrevanja sorta prihodnosti v Goriških brdih, od koder prihajajo njegova vina.

Skupaj z novim vinom je Gašper leta 2018 v predstavil tudi novo klasifikacijo in cabernet franc uvrstil v linijo Selekcija, vanjo dodal še rebulo, lani pa tudi rose Markiza.

Kot izjemen ljubitelj umetnosti ter poznavalec mednarodnih trendov pri vinskih etiketah se je odločil etikete vin rebule in cabernet franca pripraviti v sodelovanju s priznanimi slovenskimi akademskimi umetniki.

Prvo etiketo je Gašperju narisal njegov dober prijatelj in eden najbolj poznanih in priznanih slovenskih slikarjev Miha Štrukelj. Miha je slikar, ki v svojih delih raziskuje proces in meje slikanja ter se pri tem osredotoča na urbana okolja ter njihovo percepcijo. Leta 2020 je etiketa nastala v sodelovanju s Tobiasom Putrihom, kiparjem, videastom in pedagogom, ki živi in ustvarja med Ljubljano, New Yorkom in Bostonom. Naslednje leto je čast za ustvarjanje etikete pripadla prvi ženski akademski umetnici in sicer mladi multimedijski umetnici iz Ljubljane Ani Sluga.

Aktualna letnika cabernet franca in rebule Selekcija z etiketama Dušana Mandića

Letos je Gašper k sodelovanju povabil Dušana Mandića. Ta velja za prvega v slovenski umetnosti, ki je slikarstvo grafitov prenesel iz urbanega oziroma uličnega prostora v notranji prostor. Dušanova prezentacija prepoznavne Gašperjeve ribe in umestitev na vinsko etiketo odraža Dušanov stil in razmišljanje o umeščanju likov v prostor. Odlično kombinira njegove prepoznavne križe ter zlato in srebrno barvo, ki so stalnica v njegovi umetnosti.