Loading...

Prihodnost vinskega sveta na Dunaju

Festival oranžnih vin Orange Wine Festival se vrača na Dunaj, kjer se bo z več kot 300 vini predstavilo 88 vinarjev iz 12 držav.

Orange Wine Festival je od leta 2012 iz majhne regionalne predstavitve sonaravno pridelanih belih maceriranih vin zrasel v ugledni mednarodni salon s prikazom najbolj vročih trendov v vinskem svetu.

88 vinarjev iz 12 držav

V ponedeljek, 24. oktobra, bo v muzejski četrti na Dunaju dan za oranžna vina & Pét-Nat. OrangeWineFestival Wien bo povezal pridelovalce sonaravno pridelanih belih maceriranih (oranžnih) vin z občinstvom iz Avstrije in celotne srednje Evrope, obiskovalci so najavljeni tudi iz drugih evropskih mest. Vina bo predstavilo 88 vinarjev iz 12 držav (Avstrija, Slovenija, Italija, Hrvaška, Madžarska, Češka, Španija, Francija, Gruzija, Slovaška, Belgija in Grčija). Ob pradomovini vin Gruziji je eno najpomembnejših območij pridelave maceriranih belih vin severni Jadran s Srednjo Evropo.

Ozaveščeni vinarji, med katerimi so številni svojevrstni vitezi sonaravne in trajnostne pridelave, so s svojim delovanjem med prvimi v kmetijskem sektorju začeli opozarjati na ključnost zavedanja kmetovanja v čim večjem sozvočju z naravo. V minulem obdobju, ko se je krepilo gibanje sonaravni pridelavi naklonjenih pridelovalcev na eni in potrošnikov na drugi strani, se je marsikomu zdelo, da gre za romantični pristop, ki vključuje zgolj peščico najbolj tenkočutnih. V času epidemije se je slika popolnoma spremenila: potrošniki, ki so prej kupovali zgolj po ceni in ne glede na poreklo, so se ozavestili, kako pomembno je, da za pridelkom stojijo zaupanja vredni ljudje in kako pomembno je imeti pridelovalca kakovostne hrane v svoji bližini.