Loading...

Vino meseca: cabernet sauvignon Bagueri 2017

Klet Brda velja za največjo zadružno vinsko klet v Sloveniji in našo največjo izvoznico vina.

Linija Bagueri iz Kleti Brda je ime dobila po španskem grofu Silveriju de Baguerju, ki je konec 19. stoletja s svojo vinsko kletjo na gradu Dobrovo pomembno vplival na razvoj vinarstva v Goriških brdih. Prav letos znamka Bagueri praznuje 30 let od prve polnitve, grozdje za ta vina pa še vedno skrbno izbirajo – le nekaj deset hektarjev od skupno tisoč, ki jih trajnostno obdelujejo briški zadružniki, izpolnjuje merila za pridelavo vin v liniji Bagueri.

Značilnosti:

  • stil vina: bogato rdeče vino
  • država:  Slovenija
  • regija: Goriška brda
  • volumen: 0,75 l
  • stopnja alkohola: 13,50 %

Cabernet sauvignon 2017 iz linije Baugeri se je po trgatvi tega letnika, ki velja za enega najboljših v zadnjem desetletju, pred polnitvijo 24 mesecev krepil v ameriških in francoskih hrastovih sodih. Zato ni nič presenetljivega, da slovi kot izredno harmonično in kompleksno vino, ki ga odlikujeta globoka rubinasto rdeča barva z vijoličastimi odsevi ter poudarjena nota okusa po črnem ribezu, slivovi marmeladi, kakavu, čokoladi in meti.

Ocene:

Vino Slovenija Gornja Radgona 2021 – zlata medalja

Ujemanje s hrano:

biftek s poprovo omako, florentinski zrezek, divjačina

Cena:

12,96 €, na prodaj v vseh prodajalnah Kleti Brda, v spletni vinoteki klet-brda.si ter pri bolje založenih trgovcih, v vinotekah in spletnih trgovinah.