Loading...

As ostaja, prihaja Baščaršija, odhaja Mama Marija

Novi premiki na gostinski sceni od Ljubljane do Kranjske Gore.

Ekipa, ki je v zadnjih letih kuhala v kranjskogorskem hotelu Skipass v Kranjski Gori, se očitno umika. Prek družbenih omrežij so sporočili, da se zgodba restavracije Mama Marija v obliki, kot smo jo poznali, zaključuje. Hkrati so pristavili, da še vedno po naročilu kuhajo na domu.

Po drugi strani so nas iz štaba ljubljanske restavracije As obvestili, da zaenkrat ostajajo na svojem mestu.

Gostilna As vendarle ostaja v rokah družine Raspopović.

V nasprotju z našim zapisom teden dni nazaj restavracije As v središču prestolnice Svetozar Raspopović ni prodal, so nam zatrdili. Tako kaže, da bo veteran ljubljanske kulinarične scene vsaj nekaj časa skrbel za kuhinjo tako v novem chaletu Sofija v Srednjem vrhu pri Kranjski Gori kot v ljubljanskem Knafljevem prehodu.

Še ena novost: množici ljubljanskih restavracij z balkansko kuhinjo se je pridružila nova podružnica mariborske Etno hiše Baščaršija. Potem ko so prvo dislocirano enoto pred dvema letoma odprli v Kopru in se tam, kot kaže, uspešno obnesli, bodo zdaj s čorbami, čevapčiči in pleskavicami osvajali še ljubljansko občinstvo. Domujejo na Trubarjevi, na lokaciji, kjer se je zvrstilo že kar nekaj različnih ponudnikov, na zadnje picerija Capriccio.