Loading...

Za mondeni raj na vašem vrtu – Bauhasovi bazeni in dodatna oprema

Če so bile še nedavno hiše z bazeni za marsikoga le fantazija ob gledanju filma ali turističnega kataloga, je danes pravljica z bazenom na vrtu ali v atriju hitro uresničljiva za vrednost desetdnevnih družinskih počitnic v toplicah ali na morju.

Le do najbližjega Bauhausa se morate zapeljati in čez nekaj dni se bo vaša običajna hiša spremenila v luksuzno vilo z razgledom na domače morje – in to brez rovokopačev, zidarjev, keramičarjev ter drugih obrtnikov. Danes so vgradni montažni ali prostostoječi bazeni, naj bodo okrogli, kvadratni, podolgovati, ovalni ali večkotni, prijetni na pogled ter izdelani iz najbolj stabilnih in kakovostnih materialov, torej prijazni do okolja in ljudi.

Tudi vzdrževanje je veliko bolj enostavno kot pri zidanih bazenih, saj imajo tisti največjih dimenzij že vgrajene najmodernejše in učinkovite filtrske sisteme in črpalke, za manjše pa imajo v Bauhausu kopico dodatkov in pripomočkov, da bo voda v vašem novem vodnem okolju čista kot na najbolj neobljudenem kotičku Jadranskega ali kakšnega drugega morja.

Peščene filtrirne črpalke z avtomatsko nastavitvijo časa delovanja poskrbijo za čiščenje bazenske vode, s pomočjo dozirnika kemikalij pa lažje skrbite za kakovost vode oziroma njeno kemično ravnotežje. Za povrh imajo črpalke vgrajen še predfilter, ki zaustavi večje smeti, na primer listje, lase in umazanijo. Poseben, zelo čist kremenčev pesek, ki je potreben za nemoteno delovanje takšnih črpalk, je pripravljen v skladu s predpisi: večkrat je pran in presejan, zato ne vsebuje organskih nečistoč in je pH-nevtralen.

Na voljo so še kroglice za filtriranje bazenske vode, ki imajo daljšo življenjsko dobo ter hitrejši učinek pri filtriranju kot pesek: polkilogramski paket kroglic denimo lahko nadomesti 18 kg peska.

Da vam za popolno urejen bazen z že na daleč vidno čisto in lesketajočo vodo ne bo treba zaposliti čistilca bazenov, bo poskrbel robotski čistilnik, ki ga pošljete v službo na dno vrtnega morja brez nepotrebnega priklapljanja kablov. Tudi za morebitne zgodnje pomladne užitke v domačem letovišču, pa tudi tiste poznojesenske, je na voljo idealna rešitev – toplotna črpalka, ki zahvaljujoč inteligentnemu sistemu ”plug and play” ne potrebuje zapletenih povezav ali orodja; montaža je hitra in preprosta, deluje pa lahko že pri zunanjih temperaturah od 8° C.

V Bauhausu ponujajo preproste rešitve tudi za edine naravne sovražnike bazenov – alge in bakterije. Naj bodo to počasi topne klorove tablete ali pa aktivni kisik, s pomočjo katerih lahko vodo razkužite na zdrav način. Da bo vaša voda v vsakem trenutku pripravljena po vseh standardih za harmonično in brezskrbno čofotanje, so del nujne opreme tudi testirni seti za analizo in čistočo bazenske vode, ki jih uporabite za merjenje količine klora in vrednosti pH.

Seveda pa za popoln okras v bazenu ne smejo manjkati niti napihljive blazine v obliki flamingov ali samorogov: z njimi boste popestrili vodne užitke sebi, otrokom ali prijateljem. Prav tako ne prezrite solarnih tušev za prhanje na prostem, da boste, kot veleva pravilo, v bazen in nazaj v hišo ali stanovanje vstopili čisti. Za povrh so tuši, ki jih poganja sonce, še elegantnega videza in se bodo lepo zlili z okolico vašega mondenega vrtnega ali atrijskega raja.