Loading...

“Birdieji” na terasi hotela City čez poletje pečejo burgerje

Ekipa ljubljanske restavracije Birdie, ki je na Odprti kuhni občinstvo navdušila s t. i. smash burgerji, je te zdaj pripeljala na teraso City hotela.

“Novi tiči v mestu”, ki so poznavalce moderne hrane najprej razveseljevali s prestižnimi kateringi in kuhanjem na domu, nato odprli restavracijo Birdie v Trnovem, lani pa prevzeli še vodenje solidne vinoteke Koželj na Pogačarjevem trgu.

In prav na Pogačarjevem trgu, na stojnicah Odprte kuhne, so občinstvo navdušili s smash burgerji, torej burgerji, ki se od klasičnih razlikujejo po drugačnem načinu peke polpete. Ta je, kot ime pove, bolj stisnjena, ob robovih pa tudi bolj zapečena.

Ta teden pa je ekipa Birdie svoje burgerje pripeljala na malce pozabljeno, a simpatično teraso hotela City, kjer naj bi s “smashi” gostovali celo poletje. Ponudba hrane je povsem špartanska – čizburger za sedem ali dvojni čizburger za 12 evrov, pomfri, kečap in majoneza.

Sicer pa je mogoče v pop-up burger lokalu tudi spiti kaj čisto spodobnega, od piva Noam do kozarca penine Domaine Slapšak, od spritzev do koktajlov ali pa, ne nazadnje, česa brezalkoholnega.

Preberi še: